RONGGA’S BERNER SENNENHONDEN
Lid van V.B.S.H. & B.B.S.C.
Berner Sennen fokker sinds 1988
Rongga’s © webdesign.
Archief
Home
Wie zijn wij?
Onze Berners
Onze manier van fokken
N esten
Links
Puppy planning
N ieuws
Gastenboek
Contact
Berners die niet meer bij ons zijn
Rongga’s eigenlijn

17 feb 2015

Ons lieve Rosétje mocht afgelopen zondag mee met een wandeling die heet (Moeraspad), nou dat hebben we geweten. De hele wandeling niets aan de hand tot we aan het eind nog over een soort steiger net boven het moeras uit moesten lopen, echter Rosé was vergeten links de steiger op te gaan en kwam op het gewone wandelpad uit wat evenwijdig aan de steiger loopt. Rosé liep braaf op het pad met ons mee tot dat wij stil gingen staan en keken wat ze zou doen? Terug lopen of de kortste weg? Nou je raad het al de kortste weg door het moeras heen, er was zelfs een stuk bij dat ze echt moest zwemmen, en dat deed ze ook zonder problemen. Toen ze wat meer in het zicht kwam en Noppes haar pup door begon te krijgen bedacht Noppes zich geen moment en sprong zo van de steiger richting haar pup, om haar vervolgen via haar rug de steiger op te laten. Dit was een duidelijk staaltje reddend zwemmen van Noppes. Zie hier onder hoe het verlopen is.

06 jan 2015

Net weer terug van een wel verdiende vakantie. Lekker veel gedaan met onze kleine druif Rosé. Naar de grote stad Montpellier in de tram naar winkels en natuurlijk terras training in de zon met een lekker roseetje. Verder lekker gewandeld in de bergen. Ook nog op het strand geweest bij de middellandse zee.

Hier de foto 3 generaties van onze kanjers.

27 jan 2015

10 dagen geleden ontvingen wij het volgende droevige bericht:

Gisteren hebben we Flora laten inslapen en hebben we haar op een mooie plaats in onze tuin begraven.

Haar achterhand was zo zwak geworden, dat ze niet steeds meer zelf kon opstaan en ze soms dreigde om te vallen.

Het was een vreselijke beslissing, maar we wilden op geen enkele manier dat ze echt zou gaan lijden.

Ze is op de dag af dertien en een half jaar geworden, waarvan we iedere dag van haar genoten hebben.

We danken jullie van harte voor de prachtige, lieve hond die jullie ons geleverd hebben.

Wij wensen Marjolein en George via deze weg dan ook heel veel sterkte.

Vandaag feliciteren wij Bizoe, Krisis, Saar, Muffin en Meneer met hun 6 de verjaardag.

05 jun 2015

Deze week belde Henk ons op, de eigenaar van Rongga’s Impact Max. Hij vertelde ons het droevige nieuws dat Max net na zijn 11 de  verjaardag niet meer ging en dat ze hem moesten laten inslapen. Max is altijd een super hond geweest nooit ziek altijd vrolijk, en dan toch is 11 jaar nog te vroeg om afscheid te nemen. Wij wensen Henk en zij familie dan ook heel veel sterkte de komende tijd.

28 jun 2015

Vandaag de KK-Clubmatch van de Berner Sennen Vereniging bezocht met al onze hondjes ingeschreven. Dit jaar voor het eerst zelf het trimwerk gedaan omdat onze vaste trimster Battista van een welverdiende vakantie genoot.

Of het aan het laatste lag weten we niet maar normaal gesproken zijn wij nooit vroeg thuis van de clubmatch, vandaag echter om 15.30 uur al thuis geen van onze honden is geplaatst, maar ze hebben het prima gedaan. Limit - zeer goed, Loser uitmuntend, Noppes zeer goed en Rosé veel belovend.

 

28 jun 2015

Ook vandaag de officiële huldiging van Kyra als karakter keurmeester van de v.b.s.h.

5-mei-2015

Zwemles voor Rosé

10 mar 2015

Afgelopen zondag ontvingen wij het droevige bericht van Giny dat Jazz is overleden.

Dit was de laatste broer van onze Jackpot, wij wensen Giny heel veel sterkte met dit zware verlies.

10 mar 2015

Rosé en Shushi onze Shiba hebben “gespeeld” op het strand in Zeeland, en of dat van 2 kanten zo was moet je maar bekijken op het onderstaande filmpje.

27 mar 2015

Afgelopen week hebben wij bericht ontvangen van Dago dat Dommel (Lazarus) is ingeslapen, hij leed aan botkanker. Dago, namens ons heel veel sterkte toegewenst.

29 mar 2015

Vandaag feliciteren wij alle hondjes uit het N-nest: Nozem, Ashley, Noppes, Nada, Quibus met hun 5e verjaardag.

30 apr 2015

Gelukkig krijgen we veel goede berichten over de pups van het laatste nest. Het is fijn om te horen dat de andere baasjes net zo genieten van hun hondje als wij van Rosé. Rosé is een heel lief maar erg actief hondje. Ze laat haar moeder en oma nauwelijks met rust. Ook Limit (die bij ons is komen wonen na het overlijden van onze (schoon)vader) moet het ontgelden. Zij wordt gebruikt als “flostouw” van Rosé.

Het kleine meisje is nu ruim een half jaar oud en weegt 29 kilo. Vanmorgen zijn er foto’s gemaakt van haar voorpoten. Ze heeft een paar dagen iets kreupel gelopen en we wilden weten of er iets aan de hand was met haar gewrichten. Gelukkig is alles in orde. De gewrichten zien er goed uit en het enige waar ze last van heeft is een beetje groeipijn.

2 jul 2015

Gisteren avond hebben wij heel plotseling afscheid moeten nemen van Shushi.

Shushi had een inwendige bloeding.

Het enige wat we konden doen was hem in laten slapen….

Shushi is 13, 5 jaar geworden en in de 13 jaar dat wij hem mochten hebben heeft hij een enorme impact gehad op ons leven.

Hij was niet makkelijk. Niet voor ons en zeker ook niet voor zichzelf.

Wij hebben geprobeerd om hem een zo goed mogelijk leven te geven en hij heeft ons er verschrikkelijk veel voor teruggegeven.

Wat zullen we onze “japanse nietmachine” missen…

 

 

20-sep-2015

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, maar hier zijn ze dan: wat foto’s van onze vakantie in Frankrijk.

De honden hebben net als wij genoten van het prachtige weer, elke dag lekker zwemmen, bruin worden in de bakkende zon. Iedere ochtend 7.00 uur de wekker 7.30 uur alles in de auto voor een lekkere wandeling met duik in het water voor de honden, later op de dag werd het veel te heet voor de honden (35 graden).

De terugreis is iets anders gelopen dan gepland, de auto ging na 1 ½ uur rijden stuk en moest worden weggesleept, wij samen met de 4 schatjes in een taxi naar een sjiek hotel in Orange. De honden mochten gewoon mee naar binnen met de voor ons inmiddels bekende woorden “o lala 4 grands chiens”. De volgende dag na veel gedoe eindelijk een vervangende auto. De terugreis kon voor de 2de keer weer beginnen. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen zondag nacht om 3.00 uur waren we thuis en de honden hebben we niet gehoord de terugreis ze waren zo braaf.

01-nov-2015

3 generaties

Jan-2015

26-nov-2015

Vandaag zijn Rongga’s Lucky Loser (Loser), Limited Edition (Limit), Legend Lady Flore

(Flore), Living Legend (Balto), Legal Loverboy (Lodewijk) 8 jaar geworden, dat betekent dat ze officieel veteraan zijn.

Wij hopen dat de baasjes nog lang van hun veteranen mogen genieten.

Helaas mogen Lazarus (Dommel) en Late Bottled Vintage (Gijs) dit niet meer mee maken.

 

 

Balto

Flore

Loser - Limit

Lodewijk