RONGGA’S BERNER SENNENHONDEN
Lid van V.B.S.H. & B.B.S.C.
Berner Sennen fokker sinds 1988
L- nest
26 november 2007
Rongga’s Lucky Loser
(Loser) † juni 2017  zenuwaandoening
Rongga’s Lazarus
(Dommel) † maart 2015 bot kanker
Krisis
Krisis
Rongga’s Limited Edition
(Limit) † maart 2016 kanker
Rongga’s Legend Lady Flore
(Flore) † mei 2016 hersenvlies ontsteking
Rongga’s Living Legend
(Balto) † februari 2017 milt tumor
Rongga’s Legal Loverboy
(Lodewijk) † juli 2017 plots overleden
Rongga’s Late Bottled Vintage
(Gijs) † maart 2013 tumor verwijderd
uit milt (maligne histiocytaire) na operatie
overleden aan embolie.

13 september 2007: Krisis is loops geworden. Vandaag wordt het uitstrijkje gemaakt en vanaf volgende week wordt er progesteron geprikt.
19 september 2007: Voor het eerst bloed geprikt (voor de progesteron waarde bepaling) -> uitslag 0,2. Nog niets aan de hand dus.
21 september 2007: De waarde was 0,5
22 september 2007: De waarde was tussen de 1 en de 2.
23 september 2007: De waarde was tussen de 2 en de 3.
24 september 2007: De waarde was tussen de 6 en de 7.
25 september 2007: De waarde was tussen de 8 en de 9.
26 september 2007: De waarde was boven de 10: Krisis is gedekt!

29 oktober 2007: De echo is gemaakt: Krisis is drachtig! De pups worden rond 28 november verwacht.

31 oktober 2007: Krisis is nu 5 weken drachtig. We zijn verschrikkelijk blij dat ze drachtig blijkt te zijn (volgens de dierenarts "volle bak"). Na twee grote teleurstellingen (eerst het drama van Kliquo en daarna leeg gebleven) durfden we bijna niet meer te hopen dat het goed zou gaan. Waarom het nu wel goed gegaan is? Wij weten het niet. Aan Swiss Star's King of Hearts lag het niet; die heeft zich bij andere teven wel bewezen. Misschien gewoon de verkeerde combinatie? Zou kunnen. Dit keer hebben we alles op alles gezet dus ook een herpesenting laten geven. Een week voor de bevalling krijgt Krisis nog een herpesenting. Ook zullen we dit keer weer vlak voor de bevalling een röntgenfoto laten maken zodat we precies weten hoeveel puppies er uit moeten komen.
Krisis is nu extreem hongerig en wat slomer dan normaal. Ook begint haar taille wat af te nemen.

11 november 2007: Krisis is 6½ week drachtig. Ze wordt echt zwaar. Ze is rustig, speelt niet meer met Jackpot en is nog hongeriger dan ze al was. Ze krijgt nu 3x per dag eten (en dat is volgens haar nog steeds niet genoeg).

21 november 2007: Vandaag over een week is Krisis uitgerekend. Ze begon vanmorgen met een groot gat in de tuin te graven. Verder is er weinig aan haar te merken, behalve dat haar buik steeds meer in de weg gaat zitten. Vanaf vandaag wordt zij iedere dag getemperatuurd. Meestal zakt de temperatuur van een teefje 12-24 uur voor een bevalling. Vrijdag wordt voor de zekerheid een röntgenfoto gemaakt.

22 november 2007: Soms voel je de pups bewegen! Als Krisis ontspannen op haar rug ligt voel je ze regelmatig 'schoppen'. Alles staat nu klaar voor de bevalling. De werpkist staat opgesteld, maar de kans is groot dat Krisis de bank verkiest boven haar werpkist.....
Af en toe zoekt ze al donkere plekjes op en gaat daar liggen hijgen. Ook doet ze lelijk naar de katten al die te dicht in de buurt komen.

24 november 2007: Afgelopen nacht ging Krisis voor het eerst graven in de werpkist. De kranten worden verscheurd en het laken wordt tot reepjes vermalen. Dus: matras naar beneden, dekbed en kussen onder de arm en naast de werpkist leggen. Krisis vond het heerlijk. Ze is gaan liggen op mijn kleren en heeft de rest van de nacht heerlijk rustig geslapen...... (Voor de mensen die het verhaal van Kliquo hebben gevolgd: we hebben nu ieder een eigen hoofdkussen!)

26 november 2007: De pups zijn geboren! Krisis en Branco zijn de trotse ouders geworden van 4 reutjes en 3 teefjes.

 

Krisis
Branco
Krisis
Week 1 & 2
Krisis
Week 3 & 4
Krisis
Week 5 & 6
Krisis
Week 7 & 8
Krisis
Geboorte kaartje
Home
Wie zijn wij?
Onze Berners
Onze manier van fokken
N esten
Links
Puppy planning
N ieuws
Gastenboek
Contact
Berners die niet meer bij ons zijn
Rongga’s eigenlijn