RONGGA’S BERNER SENNENHONDEN
Lid van V.B.S.H. & B.B.S.C.
Berner Sennen fokker sinds 1988
M - nest
5 februari 2009
Rongga’s Magical Mystery Saar
(Saar) † april 2016 kanker
Rongga’s Magic Touch Mirko
(Mirko) † augustus 2012 (verkeerde diagnose d.h.)
Huquedte
Krisis
Huquedte
Branco

 

24 november 2008: Krisis is loops geworden. Morgen wordt het uitstrijkje gemaakt en vanaf volgende week wordt er progesteron geprikt.
1 december 2008: Vandaag voor het eerst bloed geprikt (voor de progesteronwaarde bepaling). De uitslag is 2,4. Als de waarde rond de 9 is zullen we haar laten dekken. Woensdag wordt er opnieuw geprikt.
3 december 2008: De progesteronwaarde was vandaag 6,4. Het komt in de buurt. Morgen opnieuw prikken.
4 december 2008: De progesteronwaarde was vandaag opnieuw 6,4. Morgen opnieuw prikken.
5 december 2008: Krisis is gedekt door Branco! Morgen de 2e dekking.
6 december 2008: Krisis is voor de 2e keer gedekt door Branco.
15 december 2008: De eerste herpesenting is gegeven. Krisis is duidelijk slomer dan normaal. Misschien wat last van de enting?
19 december 2008: Krisis is 2 weken geleden gedekt. Ze is nog steeds behoorlijk sloom, maar dit kan niet meer van de enting zijn. Verder is ze vreselijk aanhankelijk en doet lelijk naar de katten.

5 januari 2009: De echo heeft uitgewezen dat Krisis drachtig is!
De eerste foto van 1 van de pups:
 

 

9 januari 2009: Krisis is nu 5 weken drachtig. Haar taille is verdwenen en de haren rond de tepels beginnen al uit te vallen. De melkklieren zijn al aan het ontwikkelen. Ze is nog hongeriger dan normaal en denkt dat regels alleen voor de andere honden zijn. Haar dochter Loser probeert haar regelmatig uit te dagen om te spelen, maar daar heeft Krisis helemaal geen zin meer in. Gelukkig voor Loser zijn Jackpot en Shushi meestal wel in voor een spelletje.
11 januari 2009: We hebben de puppyspullen al nagekeken, de kranten worden opgespaard (zelfs even een proefabonnement op de Telegraaf genomen), nog enkele ontbrekende dingen besteld, alle verslagen van de vorige nesten nog eens doorgenomen en de dagen rond de bevalling vrij genomen. Nog even puzzelen wie er wanneer kan werken als de pups er zijn (want er is altijd iemand thuis bij het nest). Kortom: wij zijn er (bijna) klaar voor.
Voor Krisis draaien de dagen om voer. Vanaf aankomende donderdag (6 weken drachtig) krijgt ze een extra maaltijd per dag. De 2e herpesenting wordt 10 dagen voor de verwachte bevallingsdatum gegeven en de röntgenfoto (om het exacte aantal pups te weten) wordt enkele dagen voor de bevalling gemaakt.
Uiteraard zullen de pups ook weer dagelijks via de webcam te zien zijn op onze website.
15 januari 2009: Dinsdag 27 januari
wordt de 2e herpesenting gegeven en maandag 2 februari wordt de röntgenfoto gemaakt.
Krisis is nu bijna 6 weken drachtig. Ze wordt met de dag slomer. Bij de dagelijkse boswandeling loopt ze een klein stukje mee en gaat daarna ergens liggen wachten tot we weer terug komen. Vanaf vandaag krijgt ze 3x per dag eten. Uiteraard is dit geen straf voor haar! 18 januari 2009: Ondanks de 3 maaltijden per dag blijft Krisis hongerig. Niets is meer veilig voor haar. Haar buik begint haar wat in de weg te zitten. Volgend weekend wordt de werpkist opgezet.
20 januari 2009: Het wordt zwaarder voor Krisis. Ze is 6½ week drachtig en haar buik groeit met de dag. Ze heeft al een groot gat in de tuin gegraven. Ze hijgt veel en is vreselijk aanhankelijk. Ze springt telkens op schoot (niet echt leuk meer) om geknuffeld te worden. Tot voor kort was Loser (dochter uit het vorige nest) echt nog haar pupje. Nu negeert ze Loser volkomen.
24 januari 2009: Krisis is 7 weken drachtig. We krijgen echt medelijden met haar. Haar buik is enorm en ze moet nog bijna 2 weken....
25 januari 2009: De werpkist is opgesteld. Het zal wel weer een strijd worden waar de puppies geboren worden. Onze planning: de werpkist, de wens van Krisis: op de bank! Over ongeveer 1½ week zullen we het weten.
27 januari 2009: Krisis heeft haar 2e herpesenting gehad. Ze weegt nu 62,6 kilo! Dat betekent dat ze ruim 10 kilo is aangekomen. Aankomende vrijdag (een week voor de uitgerekende datum) beginnen we met 2x per dag haar temperatuur op te nemen. Ongeveer 12-24 uur voor de bevalling daalt de temperatuur van de hond.
28 januari 2009: Het gedrag van Krisis verandert sterk. De katten mogen niet meer in haar buurt komen en zelfs haar dochter Loser houdt wat meer afstand. Naar ons toe wordt ze alleen nog maar aanhankelijker. Het open schuurtje waar Krisis vorig jaar een enorm gat had gegraven wordt nu meerdere keren per dag grondig geïnspecteerd. De andere honden mogen daar niet meer in de buurt komen.
29 januari 2009: Volgens de dierenarts zullen de aankomende pups geen honger lijden. De melkklieren zijn enorm ontwikkeld en en komt al wat melk uit! We hebben vandaag bewegende pups gevoeld. Krisis blijf hongerig, ondanks de dagelijkse 3 bekers puppybrokken, zuivel en de nodige plakken Rodi.
1 februari 2009: Arme Krisis, ze weet niet meer hoe ze moet liggen. Haar buik zit haar vreselijk in de weg. Ze hijgt veel, is enorm waaks, het opstaan gaat moeilijker en ze laat voortdurend harde scheten. Morgen weten we hoeveel pupjes zij bij zich draagt.
2 februari 2009: Afgelopen nacht heeft Krisis de inhoud van de werpkist ondersteboven gehaald. De kranten en de lakens werden verscheurd. Daarna ging ze rustig naast de werpkist slapen. Haar temperatuur is nog niet gedaald dus ze zal het nog even vol moeten houden. We weten inmiddels hoeveel pupjes zij bij zich draagt.
3 februari 2009: De temperatuur van Krisis is iets gedaald. Vals alarm of gaat het gebeuren??????????????????

4 februari 2009: Kennelijk was het gisteren vals alarm. Haar temperatuur is nu weer normaal. Vannacht heb ik voor het eerst beneden 'geslapen'. Krisis was afwisselend aan het graven/hijgen en aan het slapen. Ze wordt wel steeds feller op de katten en de andere honden. We wachten 'rustig' af.

5 februari 2009: We hebben een onrustige nacht achter de rug. Krisis was veel aan het graven in de werpkist en de rest van de nacht was ze aan het hijgen en probeerde mijn bed te veroveren. Haar temperatuur is nu echt gedaald (37,0 graden) en ze wil niet meer eten. We gaan er van uit dat ze vandaag overdag of anders aankomende nacht gaat bevallen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------6 februari 2009: De pups zijn afgelopen nacht geboren: Het zijn 2 reuen en 4 teven. Het gaat uitstekend met Krisis en de pups. Krisis is weer een goed moedertje en de pups liggen er tevreden bij. De geboortegewichten zijn tussen 446 en 534 gram.

 

Rongga’s Mystic Mascotte
(Bizoe) † januari 2018 kanker
Rongga’s Marshmallow
(Muffin) † juni 2018
Rongga’s Made in Belgium
(Meneer) † december 2017 (spier ziekte)
Rongga’s More Krisis
(Krisis) † 2018
Krisis
Week 1 & 2
Krisis
Week 3 & 4
Krisis
Week 5 & 6
Krisis
Week 7 & 8
Krisis
Geboorte kaartje
Home
Wie zijn wij?
Onze Berners
Onze manier van fokken
N esten
Links
Puppy planning
N ieuws
Gastenboek
Contact
Berners die niet meer bij ons zijn
Rongga’s eigenlijn