COVIDE- EN GEZICHTSMASKERS

In een ideale wereld zouden sociale afstandelijkheid, thuisblijven en een goede hygiëne voldoende zijn om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Helaas is dit niet de manier waarop de dingen zich afspelen. Als reactie op de snelle toename van COVID-19 gevallen, nemen organisaties en overheden over de hele wereld nieuwe maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen die ziek zijn anderen niet besmetten en mensen die gezond zijn zo blijven.

Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie vasthoudt aan hun oorspronkelijke richtlijnen waarin staat dat alleen degenen die ziek zijn of voor hen zorgen gezichtsmaskers moeten dragen, zijn overheidsfunctionarissen in veel landen het daar niet mee eens. China, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Slowakije, Marokko en een paar steden in Frankrijk en Italië eisen dat mensen buitenshuis maskers dragen.

In plaats van het maken van maskers een vereiste, zijn sommige landen, zoals de VS, Hong Kong, Korea, Japan en Thailand, alleen maar aan te bevelen. In bepaalde Aziatische landen worden deze aanbevelingen serieus genomen als het dragen van chirurgische maskers bij ziekte of tijdens het griepseizoen toont respect voor de eigen gemeenschap en haar leden. In landen als de VS, waar het dragen van chirurgische maskers niet genormaliseerd is, is het moeilijk te zeggen of dergelijke aanbevelingen zullen worden uitgevoerd.

www.medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl